Armaturer gav besparelse på 46,5 %

Da ingeniør- og handelsselskabet Diatom A/S – med dansk afdeling i Hvidovre, skulle have renoveret sine kontorområder, fællesrum og kantine faldt samarbejdet på en rådgivende installatør.
Han anbefalede virksomheden, at skifte de gamle armaturer ud ved samme lejlighed. I de ca. 600 kvadratmeter kontorlokaler fordelt på 18 rum sad 57 stk. 60×60 armaturer.

Tidens tand havde gjort, at de gamle 3x18W armaturer med drosselspole og tv-gitter meget gule og afblegede. De udsendte næsten ingen lys og overholdte slet ikke DS normen.

Derimod har de nye armaturer længere levetid og et meget mere behageligt lys pga. det indirekte armatur med HF spole og kompaktrør. Virksomheden har opnået et meget højere belysningsniveau med nøjagtig det samme antal armaturer. Besparelse uden bevægelsesmeldere (PIR), som er den løsning virksomheden valgte, er på ca. 46,5 %

I kontorerne sparede de mellem 50-60 %, da Diatom A/S valgte bevægelsesmeldere med dagslysføler i rummene for at optimere energibesparelsen. Den samlede tilbagebetalingstid på renoveringen af belysningen hos Diatom A/S er beregnet til 3 år.

Kontakt os og hør mere om belysningsmuligheder