Elmåleren løber baglæns

Et solcelleanlæg kan dække hele eller dele af dit elforbrug og det er lig med en stor besparelse på energiregningen.

Elpriserne stiger, og det gør et solcelleanlæg til en god investering. Tilbagebetalingstiden er nu nede på 10-14 år, og anlægget lever mindst 25 år. Den rådgivende installatør har monteret Schüco solcelleanlæg på 10 boliger i Ferritslev.

Et solcelleanlæg, som er tilsluttet elnettet, kan dække hele eller dele af dit elforbrug. Da afregningen mellem dig og elforsyningen sker som netto-afregning, sparer du også statens afgifter på den el, du selv producerer.

Når solen skinner, producerer solcellerne strøm. Din elmåler udskiftes med en reversibel elmåler, som kan aftage overskuds-el fra inverteren og sende det ud på elnettet. Når den gør det, er det penge ned i lommen og måleren løber ganske enkelt baglæns. Når året er omme, betaler du kun for de kWh, der er i difference.

Selvforsynende med strøm

Der findes solcelleanlæg med årlig ydelse fra 900 kWh til 5.300 kWh ved gennemsnitligt antal solskinstimer. En typisk husholdning med fire personer bruger omkring 4.500 kWh, så det vil være muligt at blive selvforsynende med el. Der er selvfølgelig to faktorer, der er væsentlige ved valget af solceller på taget. Størrelsen på det område cellerne skal monteres og investeringens størrelse.

Fem dobbelthuse med i alt 10 boliger på hver 98 kvadratmeter i Ferritslev på Fyn har fået installeret hver sit 9 kvm solcelleanlæg på taget. Hvert anlæg vil kunne producere 1.330 kWh el om året og dermed dække en betydelig del af boligens elforbrug.

Fåborg-Midtfyns Entreprenør havde en primær grund til at montere solceller på taget. Husene skulle opføres med større vinduesareal og stadig overholde energikravene. Besparelsen på elregningen var en ekstra fordel.

De rådgivende installatører oplever en kraftigt stigende interesse for solcelleanlæg og med de stadig stigende elpriser og elafgifter bliver investeringen bedre og bedre. Du er velkommen til at høre mere om solcelleanlæg og den baglænse aflæsning på din elmåler hos din rådgivende installatør.

Kontakt os og hør mere om energioptimering