Energieffektivisering og intelligent el

Unik arkitektur, energieffektivisering og intelligent el
Middelfart er kommet på verdenskortet med en arkitektonisk perle på havnefronten

Middelfart Sparekasses nye hovedsæde har Tegnestuen 3XN skabt de unikke rammer for. 3XN har gjort en bæredygtig genistreg, der forener innovativt design med energieffektivisering

Designet passer ind med bindingsværkhusene, og det maritime miljø på havnefronten bliver fremhævet og understøttet af Middelfart Sparekasses unik udtænkte 83 kviste, der er en oplevelse af geometriske dimensioner. 3XN har designet kvistene, så de både indrammer udsigten til Lillebælt og skygger mod direkte solindfald.

“Vi har ønsket at skabe et hus og en arbejdsplads uden ensartede rum og med en stor variation af indtryk og udtryk. Kombinationen af de mange varierende plateauer og sanseindtryk har en menneskelig begrundelse. Vi har fundet ud af, at en rig variation af lys, lyde og skalaer er vigtige for menneskers velbefindende. Det gør et rum til et rart og inspirerende sted at være,” fortæller arkitekt og grundlægger af tegnestuen 3XN, Kim Herforth Nielsen, der står bag projektet.

Energiforbrug bliver styret med intelligente installationer

Medarbejderne i Middelfart Sparekasse skal have de optimale rammer at arbejde under, og her er miljøet tænkt ind i byggeriet. Det har resulteret i flere bæredygtige tiltag.

Som et af de første danske byggerier er der implementeret termoaktive betondæk, der udnytter betonens masse til at justere rumtemperaturen. Det indebærer, at energiforbruget kan sænkes med op til 50 %.

El-installationerne er alle udførte af den rådgivende. De er også valgt ud fra strenge krav til lavt forbrug og høj komfort. Overvågning sker via et centralt system, der styrer hele bygningens energiforbrug.

Desuden styres belysning med bevægelsessensorer og dagslysstyring, så energiforbruget altid er så lavt som muligt. Den bæredygtige tilgang til projektet har på intet tidspunkt været en hindring for de meget specielle arkitektoniske visioner.

Kontakt os og hør mere om intelligent styring af installationer