God investering i solceller

“Da jeg var så uheldig eller ”heldig” at blive fritstillet med flere måneders løn fra mit job, og da jeg fandt nyt job næsten med det samme, fik jeg den ide at investere pengene i solceller”. Sådan fortæller Steen Risager fra Rask Mølle om baggrunden for, at familien valgte at få et solcelleanlæg på taget.

“Vi undersøgte markedet og læste om fordele og ulemper, men fandt ingen negative artikler. Derefter kontaktede vi den rådgivende installatør. Vi fik en rigtig fin dialog og meget troværdig forklaring. Så det var bare om at gå i gang.

32 kvm. solceller på taget

“Vores hus vender med gavlen lidt mod syd og har ca. 25 graders hældning. Så installatøren mente, det var bedst at lægge solcelleanlægget på øst-sydøst-siden, fordi solen står lavt først på dagen og højere senere på dagen. Vi fik tilbud på et 5 kW anlæg med 25 paneler på taget”.

“En mandag morgen kom tre mand fra den rådgivende installatør, og kl. 14 samme dag kørte anlægget”, fortæller Steen Ris- ager. “Vores tag er sort beton, og da både paneler og beslag er sorte, er det hele meget harmonisk med taget”.

Solceller vækker nysgerrighed hos naboerne

Steen Risager fortæller, at anlægget vækker nysgerrighed hos venner, naboer og bekendte: “Der har været rigtig mange forbi og spurgt til anlægget, så der er stor interesse for alternativ energiløsning”. Når først anlægget er installeret, er der ikke noget besvær med det: “Anlægget passer sig selv, men i den første tid har jeg nørdet meget, fordi det er spændende at se resultaterne”, siger Steen Risager.

Solcelle-anlægget er fra en danskproduceret ”Danfoss TLX” inverter – som er super effektiv, og anlægget producerer også mere energi end forventet.

Kontakt os og hør mere om solceller