Personlig ventilation

Personlig ventilation til den enkelte medarbejder

På hvert dealerbord er der monteret et ventilationsarmatur, hvor medarbejderen selv kan bestemme over sit eget mikroklima.

På Jyske Banks dealer floor arbejdes der koncentreret hele dagen. Der er en stor mængde computerskærme og en storskærm bagest i lokalet. Medarbejderne sidder tæt, da afdelingen er i en konstant ekspansion. Og er indeklimaet ikke optimalt, kan det gå ud over arbejdsklimaet.

Frisk luft efter individuelt behov

Fra et lille rør over skærmen forsynes arbejdspladsen med frisk luft, der kan justeres med et hurtigt virkende spjæld til den enkelte medarbejder. Løsningen giver mulighed for individuelle arbejdsklimaer. Samtidig sparer det Jyske Bank energi, da de f.eks. slipper for at køle hele rummet, hvis det ikke er alle medarbejdere, der har det varmt.

Driftsingeniør Kent Sørensen følte, at han var løbet tør for muligheder. Forskellige forsøg på at forbedre indeklimaet på bankens dealer floor i Silkeborg, havde vist sig ikke at virke optimalt. Det havde resulteret i trækgener og for høje temperaturer. Med Exhaustos personlige ventilation fandt han løsningen.

Medarbejderen bestemmer selv over sit eget indeklima

På hvert enkelt dealerbord er der monteret et ventilationsarmatur, hvor medarbejderen selv kan bestemme over sit eget mikroklima. Den friske luft kan justeres i flere retninger, og luftmængden kan reguleres fra kuling til svag brise – og alt derimellem. Det var nøjagtig den løsning medarbejderne havde brug for. Det er tydeligt, at indstillingerne på de enkelte armaturer er vidt forskellige og helt afhængige af den enkelte medarbejders ønsker og behov.

Lavere smittefare med personlig ventilation

Ventilationen på arbejdspladsen kan være med til at sprede bakterier. Ved personlig ventilation er der lavere smittefare og dermed lavere sygefravær. Hvis man øger luftmængden fra 5 liter i sekundet til 10 liter i sekundet får man en gennemsnitlig forbedring af medarbejdernes præstationsevne på 20 % – med PV fra Exhausto får hver medarbejder 8 til 10 liter frisk luft i sekundet.

Kontakt os og hør mere om personlig ventilation