Sensaguard sikkerhed

SensaGuard sikkerhedsendestop

 

Maskinbyggervirksomheden Roll-O-Matic i Odense laver modulopbyggede maskiner til fremstilling af plastpos- er og eksporterer world wide.

“Navnet Roll-O-Matic kommer af, at vi laver maskiner, der er baseret på ruller, i modsætning til andre produktionsmåder af plastposer som f.eks. indkøbsposer. Disse er produceret ved en teknologi, der stakker dem,” fortæller Electrical Engineer Henrik J. Nielsen.

Der produceres i alle mulige varianter af plastposer for eksempel: bottom-sealed, side-sealed, wave top, t-shirt, star-sealed t-shirt, lay flat bags, draw string bags etc.

“Til vores nye serie har vi valgt udelukkende at bruge safetyprodukter fra Rockwell Automation. Det omfatter den nye serie af Allen Bradley Guard-master sikkerhedsrelæer i kombination med en safety I/O boks med 8 stik der kommunikerer med en række sikkerhedskomponenter som f.eks. SensaGuard sikkerhedsendestop, som er baseret på RFID teknologi. Det gør det muligt at lave unikke kodede løsninger,” tilføjer Henrik J. Nielsen.

Netop de modulopbyggede maskiner fra Roll-O-Matic gør Guardmaster sikkerhedsrelæerne til det helt rigtige valg, fordi de kan serieforbindes med et enkelt kabel og dermed kommunikere med hinanden.

Med Rockwell komponenter er løsningen nem at samle

“Ved at bruge Allen Bradley Guardmaster safety komponenter fra Rockwell er det helt enkelt at ”samle” løsningen. Der er tale om færdigkonfigurerede kabler med stik i begge ender lige til at samle med komponenterne. Dermed undgår vi de mange fejl i færdiggørelse af de tekniske installationer, som vi oplevede tidligere. Det sparer tid og penge i en hård konkurrencebetonet branche,” Men Henrik J. Nielsen mener også, at de færdig- konfigurerede kabelløsninger er mere robuste end tidlig tiders samlinger af mange kabler mellem de enkelte sikkerhedskomponenter.

Færdigkonfigurerede kabler sænker antal af fejl, samlinger, som maskinbyggerne før måtte foretage med bidetang og skruetrækker.

“Det er perfekt at kunne nøjes med et enkelt kabel mellem komponenterne, og så viser komponenterne med lysdioder meget tydeligere i dag, om en låge vitterlig står åben eller ej,” forklarer Henrik J. Nielsen som des- uden også er glad for, at de små relæer og sensorer kan serieforbindes og derved gøre løsningerne mere enkle og pålidelige.

Kontakt os og hør mere om SensaGuard sikkerhedsendestop