Solceller mindsker forbrug

Mona og Erling Nielsen bor i et ældre hus, som de hidtil har varmet op med oliefyr.

Men nu har ægteparret investeret i solceller og en luft-luft varmepumpe. Det har vakt lidt opsigt på øen, hvor flere naboer har været forbi og kigge på solcellerne, som ligger på taget af garagen.

Investerede først i varmepumpe

Beslutningen om at investere i varmepumpen og solcellerne blev ikke truffet fra den ene dag til den anden, fortæller Erling Nielsen. “Vi havde længe snakket om at supplere oliefyret med en form for alternativ energi for at kunne spare på olien. Vi var i første omgang interesserede i en varmepumpe”.

Besøg af din rådgivende installatør

Så tog Erling og Mona Nielsen kontakt til den rådgivende installatør og han ville gerne komme en tur over for at se på vores ejendom, så vi kunne finde ud af, hvad der passede bedst til vores energiforhold”.

I første omgang blev løsningen en varmepumpe, som den rådgivende installatør installerede. “Den var vi meget tilfredse med, erklærer Erling. Også fordi investeringen blev billigere, end vi havde regnet med.

Solcelleanlæg faldt i pris

”Vi brugte varmepumpen hen over sommeren indtil efteråret. Så kom vi til at snakke om, at solceller måske også kunne være en løsning. Priserne var faldet en del, så vi kontaktede installatøren igen”.

“Vi har et årsforbrug på cirka 4000 KWh, så for at få et anlæg, der dækker vores behov, skulle vi have 20 solceller. De kunne ikke monteres på vores hus, fordi vi har kviste på så den rådgivende installatør foreslog, at vi skulle ligge dem på garagetaget”.

Hvorfor vente med at få solceller?

“Der er nogle, som snakker om at vente på, at anlæggene falder endnu mere i pris. Og det kan man jo selvfølgelig godt. Men omvendt kan du jo lige så godt begynde at spare penge på strømmen med det samme. Samtidig er det jo også godt for miljøet.

Vi er vældigt tilfredse med det, og vi kan begynde at se besparelsen allerede. For siden det blev taget i brug, har vi reduceret vores forbrug af strøm fra elselskabet væsentligt”.