Solen skinner på din landejendom

Tage Guldbjerg, som er gårdejer i Bække, har fået installeret et solcelleanlæg fra Solar på gårdens ladetag mod syd og solenergien har allerede foræret Tage 471 kWh på de første 17 dage.

“Det kan jeg se på Sunny BEAM panelet, der viser både dagens, ugens og månedens resultat. Jeg valgte den løsning fordi den fungerer med BlueTooth og derved kan jeg hente alle informationer om energiproduktionen”.fortæller Tage Guldbjerg, med et stort smil på læben. “Hele familien er blevet meget optaget af solcelleanlægget og følger ivrig med i anlæggets produktion”.

“Mange af vore venner og bekendte kommer for at se anlægget og de tænker nu selv på at investere i et solcelleanlæg, når de først har set hvordan det fungere. Det er imponerende, hvad det kan producere dagens igennem – også på gråvejrsdage.

Måske får han også snart jordforbindelse

Med den succes som solcelleanlægget allerede har nu, overvejer Tage Guldbjerg en yderligere investering i vedvarende energi. Han tænker her på et jordvarmeanlæg, hvor pumpen kan få strøm fra solcellerne. “Vi får varmen fra vores fastbrændselsfyr, men det kunne jeg godt tænke mig at skifte ud med et jordvarmeanlæg. Så en rådgivende installatør skal vurdere muligheder, størrelse og en energiberegning”, fortæller Tage Guldbjerg.

Investeringen ved Tage Guldbjerg solcelleanlæg er på 140.000 kr. og den forventes at give et årligt afkast på 12-14000 kr eller 8-10 %. Og det vil sige en tilbagebetalingstid på 10 år.

Kontakt os og hør mere om solceller