Strømslugende maskiner

Strømslugende maskiner

Sådan slukker Danish Crown for strømslugende maskiner
Medarbejdere hos Danish Crown i Herning slukker nu for strømslugende maskiner på trådløse og batteriløse trykknapper.

Mange gang er det små ting, der skal til for at opnå de store resultater. Her drejer det sig om styring med små trykknapper til betjening af maskiner. I slagterikoncernen Danish Crowns palleteringsafdeling har de nye trykknapper vist sig at løse en hidtil uløselig opgave. Og med en enorm fordel.

12 vakuumsugere, der fungerer som kraner, sørger for at store pakker friskslagtet kød bliver løftet over på paller. Vakuumsugerne hænger ned fra loftet, og de kan flytte sig mange meter fra transportbånd til palle.

”På grund af afstandene har det indtil nu ikke være muligt for os at etablere tænd/sluk for maskinerne med ledning  – simpelthen fordi ledninger ikke kan holde til det i længden. Det betød, at vakuumsugerne praktisk taget var tændt hele tiden”, forklarer forsyningsmester Brian Skov fra Danish Crown Herning.

Styringsløsning med trådløse trykknapper giver store besparelser

Med den rådgivende installatørs styringsløsning kan Danish Crown nu sige farvel til kablingen, da de nye tryknapper er trådløse. Der udsendes radiosignal fra knapperne til en modtagerenhed, der er monteret i styringsboksen til vakuumsugeren.

”Vi har hele tiden vidst, at der lå en stor besparelse i at slukke for vakuumsugerne, og derfor har vi længe kigget efter en løsning. Da vi så de nye trykknapper, var vi ikke i tvivl om, at styring fra den rådgivende installatør er den helt rigtige løsning på vores problem. Anskaffelsesprisen er oven i købet meget lav, så det var ikke nogen vanskelig beslutning at tage,” smiler Brian Skov.

Danish Crown sparer ca. 120.000 kWh om året

Medarbejderne slukker nu for maskinerne, når de ikke er i brug. Det har givet Danish Crown helt kontante fordele.

”Kun vakuumsugere der er i drift bruger strøm, og fem af dem er slukkede hele tiden. Der er ingen tvivl om, at vi tjener penge på det her. Med mere end 8.000 driftstimer om året og fem slukkede maskiner, der ellers ville forbruge 3 kW, sparer vi omring 120.000 kWh om året. Det er til at tage og føle på”, siger Brian Skov.

Kontakt os og hør mere om styrings med trådløse trykknapper