Styring med IHC-løsning

Intelligent bolig med markedets mest moderne el-teknik

I 2005 købte Esben og Lisbeth Munk Sørensen en 350 kvadratmeter stor lejlighed i hjertet af Aalborg. Det var med henblik på en komplet renovering. Lejligheden havde indtil da fungeret som børnehave for 31 af byens børn.

Den ældre herskabelige villa emmer af stil og stemning, og det var målet med renoveringen at integrere markedets mest moderne el-teknik med respekt for stilen. Resultatet blev et “smarthouse” der kontrollerer lys, lyd og netværk.

Nem og fleksibel styring af lys i lejligheden med IHC-system

IHC-system fra Lauritz Knudsen blev valgt, fordi systemet tilbød en nem og fleksibel måde at styre fx alt lys
i lejligheden: “Vi synes, at noget af det smarteste ved vores installation er, når vi kommer hjem i lejligheden efter arbejde, og det kun kræver ét tryk på en knap for at tænde alt det lys, vi synes er behageligt. Og at vores lille gæstebadeværelse har bevægelsesføler der tænder lyset, når nogen er i rummet,” fortæller Esben Munk Sørensen.

“Vi havde en rigtig god pingpong med den rådgivende installatør. Han stod for installationen af IHC-systemet i lejligheden og samarbejdet med installatøren førte til, at vi også fik ”custom lyd” med lækre loftshøjtalere i køkkenet. Vi kan styre det hele fra vores iPhones eller fra det lokale trådløse net eller fastnet, hvorfra vi også, via vores mediecenter, kan nyde al vores musik.”

“På installatørens anbefaling fik vi også en 230 volt røgalarm forbundet i el-nettet med sensorer i alle rum og ude i trappeopgangen. Samarbejdet med installatøren gjorde, at vi fik en meget bedre løsning, end den brandmyndighederne forlanger. Her er man kun optaget af at slukke opstået ild i adgangsvejene. Med vores system bliver vi advaret overalt og i god tid, inden der bliver åben ild.”

Lade-terminal til el-bil

“Da vi var i gang, trak den rådgivende installatør et 16 ampere 5-ledet kabel fra vores IHC-installation ned gennem den gamle skorsten og ud til vores egen parkeringsplads i gården. Så nu har vi en lade-terminal til vores næste bil – en elbil,” fortæller Esben Munk Sørensen med et smil på læben.

Styrer hjemmet fra sin iPhone

“Vi har valgt IHC, fordi vi mente, det var det eneste rigtige i dette tilfælde. Der er stadig utallige muligheder i IHC-systemet, som vi ikke udnytter fuld ud endnu, men det grundlæggende arbejde er gjort, og vi kan altid udvide, som det passer os. F.eks. vil vi gerne programmere lyset til at slukke mellem 8-16, hvor lejligheden står tom.

Som noget ekstra smart kan vi jo styre vores installationer fra vores iPhone, hvor Lauritz Knudsen har udviklet en speciel iPhone-applikation, der giver remote-control over boligen. Så hvis man kommer i tanke om, at man har glemt at slukke for strygejernet eller komfuret, kan man bare lige slukke, selvom man sidder på arbejde,” fortæller Esben Munk Sørensen.

Kontakt os og hør mere om den intelligente bolig