Varmepumpe som energikilde

Varmepumpe til fordel for el-radiatorer

På Søndervasevej i Blåvand har Boe Lundgård i forbindelse med en større renovering af sit sommerhus udskiftet el-radiatorerne med en varmepumpe fra BLUE INSTALL.

“I forbindelse med renovering af sommerhuset oplevede jeg, at den nye varmepumpe gav et bedre indeklima og en hurtigere opvarmning end tidligere. Jeg kunne konstatere, at varmepumpen ved 15-17 grader kun brugte mellem 4 – og 7 kilowatt på de kolde vinterdage, hvor jeg arbejdede i sommerhuset. Så jeg er meget glad for den nye varmpumpe”, siger Boe Lundgård.

Luft/luft varmepumpe henter energi ud af luften

Efter råd fra sin lokale installatør valgte han at investere i en luft/luft varmepumpe. Denne type varmepumpe har en COP værdi på hele 5,4, hvilket betyder, at varmepumpen kan yde varme til en værdi på op til 5,4 kilowatt for hver 1 kilowatt, anlægget forbruger. Energi der hentes ud af luften.

“Jeg valgte at skifte til en varmepumpe, fordi det var oplagt at komme af med de gamle el-radiatorer og for at opnå en bedre ventilering af sommerhuset. Så har det nok også spillet ind, at der tales og skrives så meget om vedvarende energi for tiden”, forklarer Boe Lundgård.

Støjsvag vedvarende energikilde

“De kom her for et par uger siden, og da de så anlægget blev de meget begejstrede. Det tager jeg som et tegn på, at de ved noget om vedvarende energi dernede. Desuden er min kone og jeg meget imponerede over, hvor støjsvag anlægget er. Den sidder på soveværelsesvæggen udenfor på muren, men vi kan overhovedet ikke høre den, når den arbejder”, fortæller Boe Lundgård.

Han har betalt 16.500 kr. for anlægget inklusiv installation.

Kontakt os og hør mere om luft-luft varmepumper